Φόρτωση ...

Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης - Θανάσης Σάλτας


Τιμή: 11.99

Άμεσα διαθέσιμο

Ελάχιστη ποσότητα για το "Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης - Θανάσης Σάλτας" είναι 1".

ISBN:978-618-80286-4-7

Μέγεθος: 23Χ30

Σελίδες:36, Έγχρωμο εικονογραφημένο 

Το παραμύθι "Το περιβόλι της Χαράς και της Λύπης" είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική και πολλά μηνύματα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Περιλαμβάνει 12 ιστορίες και 4 τραγούδια με πρωταγωνιστές τη Χαρά και τη Λύπη. Μέσα από τις περιπέτειες που ζουν, μαθαίνουμε τελικά πόσο σημαντικά είναι και τα δύο αυτά συναισθήματα και πόσο το ένα συναίσθημα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο.

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας έχει βραβευτεί σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς ποίησης, διηγήματος και θεατρικών έργων και συνεχίζει να διακρίνεται για τη ζωντάνια της γραφής του και τον υπέροχο χειρισμό του λόγου.

Το «Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» βρέθηκε στη λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία στη νέα έκδοση του βιβλίου ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, Εκδόσεις Παπαζήση (σχετική εγκύκλιος) http://www.chiourea.gr/2013/01/blog-post_6831.html

Διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2013 στο Διαγωνισμό Λόγου και Τέχνης «Σικελιάνα»

Το «Βιωματικό Σχολείο» πρόσθεσε το «Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» στις διαδραστικές παραστάσεις του, με στόχο να αποδεχτούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τα συναισθήματά τους.

Η Κύρα Αλιγιζάκη γνωστή εικαστικός, έχει επιμεληθεί όλη την εικονογράφηση δίνοντας στο παραμύθι μια ξεχωριστή εικαστική οπτική.

Η μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τον ακροατή.

Το παραμύθι εκτός από τη διασκεδαστική του πλευρά, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο στο λόγο, την εικόνα και τον ήχο.

Η Κωνσταντίνα Σαββίδου, αφηγείται το παραμύθι, ενώ στο ρόλο της Χαράς και της Λύπης ακούγονται οι νηπιαγωγοί Ιωάννα Βράκα και Ελένη Πεμπετζίδου αντίστοιχα.

Η μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα: πιάνο, τσέλο και φλάουτο.

Στο πιάνο: Οικονομάκη Χρυσάνθη

Στο τσέλο: Ουρανία Καραντούνη

Στο φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθοπούλου

 

"-Αχ, το μεγαλείο της ζωής πώς να τ’ αγγίξει ο άνθρωπος;
-Χα, χα..!!! Με ένα μικρό παραμύθι μπορεί λιγάκι να τ’ ακουμπήσει, μπορεί γλυκά να το νιώσει…
-Αχ, και θα αρχίσει τρυφερά η ψυχή του να ονειρεύεται… Κι εκείνος μαγεμένος θα χαθεί σε ένα γελαστό και δακρυσμένο περιβόλι…
-Χα, χα…!!! Θα ταξιδέψει μέσα απ’ τους μύθους, με χρώματα, με ήχους, με τραγούδια, με φωνές, με μουσικές, με αφηγήσεις …
-Αχ και θα χαθεί για πάντα στον παιδικό κόσμο των ονείρων...
Ναι!!! Τούτο το παραμύθι είναι για μικρούς, για μεγάλους, για χαρούμενους και λυπημένους, για όλους μας…
Αχ αλήθεια, τι όμορφο που είναι να γελάει κανείς και
Χα…, τι όμορφο που είναι να δακρύζει…
Τι όμορφο που είναι να Ζει!!!
«Ναι!!… Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ωραίο περιβόλι…»