Φόρτωση ...

Μουσικός Αλφαβητόκοσμος - Γιώργος Καρακάσης E-BOOK


Τιμή: 3.50

Ελάχιστη ποσότητα για το "Μουσικός Αλφαβητόκοσμος - Γιώργος Καρακάσης E-BOOK" είναι 1".

Το προϊόν διανέμεται ηλεκτρονικά.

Μουσικός Αλφαβητόκοσμος - Γιώργος Καρακάσης

ISMN:979-0-801165-88-6


Μέγεθος: Α4, σελίδες 20

Περιέχει mp3

 

12 κομμάτια για πιάνο που εισάγουν το μαθητή στην ατονάλ μουσική με την ιδιαίτερη προσέγγιση του Γιώργου Καρακάση ενώ παρουσιάζουν ταυτόχρονα εξαιρετικό ενδιαφέρον ως έργα ρεπερτορίου.

Η κάθε μελωδία περιγράφει λέξεις από το κείμενο. Ο μαθητής πρέπει να καταλάβει την έννοια του μοτίβου, από που αρχίζει και που τελειώνει το κάθε μοτίβο άρα και πως θα το εκτελέσει.

Ο τρόπος που θα εκφράσει τη λέξη άρα και την μελωδία. Τα εκφραστικά στοιχεία όπως και η ένταση είναι ενδεικτικά (για διδακτικούς λόγους). Ο κάθε άνθρωπος θα διάβαζε ένα κείμενο με το δικό του προσωπικό ύφος και στυλ, έτσι κι εδώ ο μαθητής έχει την ευχέρεια να εκτελέσει το έργο όπως τονιώθει ο ίδιος σύμφωνα με το κείμενο.

Μέτρο ρυθμός. Οι εναλλαγές του μέτρου και του ρυθμού από τα πρώτα βήματα είναι σημαντικός και μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί όπου υπάρχει ισχυρό μέρος του μέτρο υπάρχει και τονισμένη συλλαβή. Λέγοντας δηλαδή ρυθμικά και μόνο το κείμενο γίνεται αντιληπτό το μέτρο και ο ρυθμός. Επίσης υπάρχουν επιλογές για την εκμάθηση μέτρων σε όγδοα, τέταρτα και μισά.

Επεξεργασία και ανάπτυξη θεμάτων. Υπάρχουν κομμάτια στα οποία οι λέξεις μπορεί να είναι απλές και αργότερα σύνθετες ή και παράγωγες. Για παράδειγμα στο κομμάτι ‘0-19’ μετράμε από το 0 μέχρι το 19, έχουμε μελωδίες για το πέντε, το δέκα και αργότερα για το δεκαπέντε. Άρα η μελωδία του 15 προέκυψε από το δέκα και το πέντε.

Ανάγνωση συγχορδιών. Μαθαίνουμε να διαβάζουμε συγχορδίες από κάτω προς τα πάνω. Μία-μία νότα και μετά όλες μαζί (έργο: μήνες).
Οργανογνωσία. Παρουσιάζονται μουσικά όργανα, που μπορεί να μην γνωρίζουμεκαι μαθαίνουμε που γράφονται και σε ποια οκτάβα ακούγονται.
Σύγχρονη μουσική. Τρόπος προσέγγισης στην ατονική μουσική αποκτώντας νόημα το ηχητικό αποτέλεσμα.

Κατεβάστε δωρεάν δείγμα του βιβλίου!