Loading...

Site news

Date added: 25/11/2016 Γιάννης Ζαχαρέλλης - Παρουσίαση βιβλίου στο BABEL

 ΕΚΔΟΣΕΙΣ CAMBIA
Μουσική Παρουσίαση Βιβλίoυ
στον καλλιτεχνικό χώρο
ΒABEL -  Πυρήνας Τέχνης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΕΛΛΗΣ
«Σφυρίζοντας στο δρόμο»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
Ώρα 21:00 μ.μ.

 

 

Μια  παρουσίαση σε μορφή συναυλίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 μ.μ. στον όμορφο καλλιτεχνικό χώρο ΒABELστο Μαρούσι.

 

OΓιάννης Ζαχαρέλληςπαρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις, για μία, δύο και τρείς κιθάρες.Μαζί του, ο κιθαριστής Δημήτρης Μαστροπέρρος, φίλος πιστός, με τον οποίο συνεργάζονται και δημιουργούν μαζί, για πάνω από 10 χρόνια, και ο μαθητής του Νέστορας Τσολίσος.

 

“Αποφάσισα να μάθω κιθάρα στα 16 μου, πιο ώριμος πια και αφού είχα ξεπεράσει τις φοβίες και τις ντροπές μου για τον κόσμο.

Από τότε έχουν περάσει 22 χρόνια.

Θυμάμαι τη χαρά της δημιουργίας που μου έφερε δάκρυα ευτυχίας, όταν συνέθεσα το πρώτο μου κομμάτι για κιθάρα. Εικόνες και πρόσωπα, ιστορίες ολόκληρες πίσω από τις μικρές μαύρες κουκκίδες, που φανταζόμουν όταν διάβαζα κάποια παρτιτούρα.

Μετά τα διπλώματα και τα πτυχία η μουσική παραμένει ακόμα, ένα μαγικό ταξίδι στον καλύτερο εαυτό μου.

Ακόμα συνεχίζω…”

 

Στην παρουσίαση το κοινό έχει την ευκαιρία να ξεφυλλίσει το βιβλίο με παρτιτούρες για κιθάρα του Γιάννη Ζαχαρέλλη «Σφυρίζοντας στο δρόμο», ένα βιβλίο κατάλληλο για μαθητές μέσης και ανωτέρας σχολής όπως επίσης και για κιθαριστές που καθημερινά διευρύνουν το ρεπερτόριό τους με έργα ελλήνων συνθετών.

 

Το βιβλίο περιέχει cdμε τη δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Ζαχαρέλλη με τον ομώνυμο τίτλο.

 

Καλωσορίζουμε το χειμώνα με ποιοτικές δουλειές αξιόλογων ελλήνων συνθετών σε παρουσιάσεις με μορφή συναυλίας για το μουσικόφιλο κοινό.

 

BABEL- Πυρήνας Τέχνης

Διεύθυνση:

Βασ. Σοφίας 87 Μαρούσι (πλησίον τρένου σταθμού Αμαρουσίου)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 215.52.52.982

 

Ώρα έναρξης: 21:00 μ.μ.

 

Είσοδος ελεύθερη, ελάχιστη κατανάλωση 5 ευρώ.

 

Ο Γιάννης Ζαχαρέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978.

Aπέκτησε δίπλωμα κιθάρας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών το 2004, με καθηγήτρια την Ειρήνη Κώνστα, με βαθμόΆριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.

Από το 2000 - 2006 ήταν μέλος της «Ορχήστρας Κιθαριστών».

Το 2004 συμμετείχε στη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τις 100 κιθάρες του κιθαριστή και συνθέτη Βαγγέλη Μπουντούνη.

Το 2006 απέσπασε το Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων.

Τον Ιανουάριο του 2010 απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Σπύρο Κλάψη.

Έχει συμμετάσχει ως εκτελεστής και ακροατής σε διάφορα σεμινάρια με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια ονόματα: RolandDyens, OscarGhiglia, DavidGrimes, RoyalCollegeofmusicanddramaofScotland, Γιώργος Μουλουδάκης και Γιώργος Χατζηνίκος.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και διεύθυνσης χορωδίας με καθηγήτρια την Ειρήνη Επιτρόπου.

Έχει συνθέσει κομμάτια για κιθάρα καθώς και τραγούδια. Έχει γράψει μουσική για σχολικές παραστάσεις, για ντοκιμα­ντέρ, για διαφήμιση, και για τη μεσαίου μήκους ταινία «Απόσταση Επαφής» .

Έχει συνθέσει τη μουσική για το παραμύθι, «Η πολυασχολούπολη και η τεμπελοχώρα» του Στέφανου Γανωτή, εκδό­σεις ΚΑΛΟΚΑΘΗ.

Έχει συνθέσει τη μουσική για την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο λαίμαργος βασιλιάς» της Αθηνάς Δρακοπούλου στα Δημοτικά θέατρα Πεύκης και Λυκόβρυσης.

Διδάσκει κιθάρα στο ωδείο «Θαλής» και στη μουσική σχολή Κρυονερίου.

Είναι μέλος της «Ομάδα Ηχοβολή» όπου παρουσιάζουν διασκευές παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών.Από το 2010, συνοδεύει μουσικά, αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων σε διάφορους χώρους.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.