Φόρτωση ...

ΒΡΕΤΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H Κωνσταντίνα Βρεττού γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου στο Πνευματικό Κέντρο Καματερού και σύντομα συνέχισε τη σπουδή της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη πιάνου της Χρυσούλας Χρονοπούλου, με την οποία πήρε Πτυχίο Πιάνου (Άριστα παμψηφεί).  

 

Τη σπουδή της στο πιάνο τη συνέχισε στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, με τον καθηγητή Σταύρο Κόλλια, υπό τη μαθητεία του οποίου έδωσε τις διπλωματικές εξετάσεις πιάνου (Δίπλωμα Πιάνου, Άριστα παμψηφεί& Β` Βραβείο).  

 

Το 2009 και το 2010 με διπλή υποτροφία του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και του Conservatoire de Luxembourg, μαθήτευσε πιάνο στη Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Λουξεμβούργου με τους διεθνούς φήμης σολίστες και καθηγητές Daniel Blumental και Eva Pobloska. Παράλληλα, μελετά ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας, Άριστα, τάξη Στέλλας Μακρυγιάννη, Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και σπουδάζει φλάουτο (Ωδείο Αθηνών, τάξη Δημήτρη Φωτόπουλου).

 

Καθ` όλη τη διάρκεια των σπουδών της συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ (flute meeting) και ως ενεργό μέλος σε masterclasses και σεμινάρια πιάνου και φλάουτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους σολίστ και παιδαγωγούς (Δημήτρης Τουφεξής, Daniel Blumental, Carlo Jans, Trevor Wye, Mathias Ziegler, κ.α.)

 

Mε πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθη 12η στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ` όπου αποφοίτησε ως υπότροφος του κληροδοτήματος Παπαδάκη συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά.

 

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο τμήμα Μουσικών Σπουδών πραγματοποίησε σεμιναριακές εργασίες σε ποικίλους τομείς (ιστορική μουσικολογία, εθνομουσικολογία, βυζαντινή μουσικολογία, μουσική τεχνολογία κ.α.), και ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων Μουσικής Ηχοληψίας.

 

Καθ` όλη τη διάρκεια της μουσικής της πορείας πραγματοποιεί ατομικές συναυλίες, συμμετέχει σε ομαδικές συναυλίες και σε σύνολα μουσικής δωματίου. Συμμετέχει σε σύνολα rock μουσικής (Rock Makers, Nectar, Joker, Bonus, Phantom Lord, Rock Review κ.α. ) με τα οποία πραγματοποιούν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα.

 

Ως session μουσικός συνεργάστηκε με γνωστούς performer και ερμηνευτές της Ελληνικής σκηνής (Σία Κοσκινά, Κυπριανός, Βασίλης Αξιώτης, Νίκος Βεντουράτος κ.α.) και πραγματοποίησε ηχογραφήσεις για demos μουσικών συνόλων στο στούντιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο studio της σχολής ηχοληψίας SAE.

 

Το Μάρτη του 2012 συμμετείχε στο δίσκο με έργα της συνθέτριας Γιόλας Βουτσινά Παπαγιαννίδη, που κυκλοφορεί με το βιβλίο «Μουσική Βροχή» των εκδόσεων Cambia.

 

Έχει μελοποιήσει στίχους για το υπό έκδοση παιδικό βιβλίο «Η μαγισσούλα Ντι- ρα- ντό» και για τα τραγούδια «Ό, τι ονειρεύτηκα» και «Γιατί είσαι εσύ» της συγγραφέως και στιχουργού Ροδούλας Ζοχιού. Επίσης, έχει μελοποιήσει στίχους και έχει συνθέσει μουσική για την παιδική θεατρική παράσταση «Το παιδί και το αστέρι» (Αθήνα 2010).

 

Από το 2006 διδάσκει μουσική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κωνσταντίνα Βρεττού στο email:constantina.vrettou@yahoo.com