Φόρτωση ...

ΛΑΖΑΡΕΤΟΥ ΕΛΕΝΑ

 
 

Η Έλενα Λαζαρέτου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο στο Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας” με την καθηγήτρια Γιούλη Τρούσσα.Το 1998 απέκτησε το Πτυχίο Αρμονίας και το Πτυχίο Πιάνου με άριστα και δύο χρόνια αργότερα το Δίπλωμα Πιάνου με άριστα και πρώτο βραβείο.

Κερδίζοντας τριετή υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο σολιστικό πιάνο και τη μουσική δωματίου στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του SalzburgMozarteumμε τον καθηγητή George Kern.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Universität für Musik und Darstellende Kunst) με τον καθηγητή και διευθυντή του τμήματος μουσικής δωματίου Avedis Kouyoumdjian.

Επιπλέον, παρακολούθησε στο  “Mozarteummaster classes για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου, με τον καθηγητή Vassily Lobanov, καθώς και μαθήματα μουσικής δωματίου με τον καθηγητή Thomas Riebl και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, μαθήματα μουσικής δωματίου με τον καθηγητή Enrst Kovacic.

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας με τον βαρύτονο-σολίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Διονύσιο Τρούσσα.

Ως σολίστ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αίθουσα “Παρνασσός” στην Αθήνα. Ακολούθησαν πολυάριθμα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει συμμετάσxει στα Φεστιβάλ της Κρήτης: “Κύρβεια” Ιεράπετρας και “Κορνάρεια” Σητείας,

Καθώς επίσης και στα φεστιβάλ Ερέτριας και Πορτοχελίου. 

Έχει συμπράξει με την ορχήστρα “Mozarteum”.

Από το καλοκαίρι του 2010 είναι μέλος της HARMONIA MISTURATA, ενός τρίο για πιάνο,μπάσο (Yoel Soto) και κρουστά (Carlos Menendez) που με τη σύμπλευση κλασικής μουσικής και παραδοσιακών ήχων της Λατινικής Αμερικής πραγματώνει μια “σύμμικτη αρμονία”. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες στις αίθουσες :Athenaeum (5/5/11),

Στέγη γραμμάτων και Τεχνών (23/6/11), Bayerisher Hof Munich(14/12/11) και Παρνασσός (3/3/12).

 Ξεχωριστή πτυχή της πιανιστικής της δραστηριότητας αποτελεί η σύγχρονη μουσική. Η ενασχόλησή της ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2000 ερμηνεύοντας σε πρώτη εκτέλεση το έργο για τσέλο και πιάνο “Cellisimo” του συνθέτη Μιχάλη Τραυλού, στην αίθουσα συναυλιών του Ινστιτούτου Goethe. Συνεχίστηκε με πρώτες εκτελέσεις έργων για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου πολλών νέων Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχει στην παραγωγή του cd για το βιβλίο με έργα μουσικής δωματίου «Μουσική βροχή» της συνθέτριας Γιόλας Βουτσινά από τις εκδόσεις Cambia.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Λαζαρέτου στο e-mail: elenalazaretou@hotmail.com