Φόρτωση ...

ΔΗΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΣΤΡ.

Ο Χρήστος Δημάκης εγγράφεται στο Ωδείο Σερρών όπου διδάσκεται τα πρώτα μαθήματα θεωρητικής και κιθάρας.  Το 1978 εγγράφεται στο Εθνικό Ωδείο και με καθηγητή το Στάθη Καλλιανό παρακολουθεί θεωρητικά.  Το 1979 αρχίζει τις πρώτες απόπειρες μουσικής γραφής.  Το 1982 μεταβαίνει στη Γερμανία και παρακολουθεί σεμινάρια στη Μουσική Ακαδημία του Αμβούργου.  Το 1989 εγγράφεται στο Ωδείο του Λαζάρου Δεληδήμσυ για σπουδές ανωτέρων θεωρητικών.  Μέσα στα έτη 1996-1997 αποκτά το δίπλωμα φούγκας από το Θερμαϊκό Ωδείο.  

ΠΤΥΧΙΑ: αρμονίας- αντίστιξης, φούγκας, πιάνου, ενοργάνωσης πνευστών, ωδικής-πιάνο και Δίπλωμα σύνθεσης: "αριστα"

 

ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ: - Στις Σέρρες 1980-1994 με έργα δικά του και άλλων μουσικών. - Στην Αυστρία (1994) στο Gratz για πιάνο.- Στη Γερμανία, στο Μόναχο, με έργα για τσέλο και πιάνο. Η "Deutsche Welle" παρουσίασε σε παγκόσμια μετάδοση μέρος του συμφωνικού του έργου. -Ιταλία:10 Κοντσέρτα στο Δήμο της Βενετίας το 2000 και 2002 μαζί με έργα αθανάτων συνθετών: VIVALDI-CORELLI. -Η Σουηδική Ακαδημία μουσικής στο Gotenborg το 2004 τιμά το συνθετικό του έργο και καταχωρεί τα έργα του στην επίσημη μουσική της βιβλιοθήκη. - Αθήνα: Το 1998 συνεργάζεται με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ του Γ’ προγράμματος, παρουσιάζοντας έργα για συμφωνική ορχήστρα σε απευθείας παγκόσμια μετάδοση και την επόμενη χρονιά ηχογραφείται στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ,το συμφωνικό του σκίτσο: "ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ", έργο που ενώνει τους απανταχού πρόσφυγες όλου του κόσμου. -Έχει δώσει συναυλίες στην Έδεσσα-Κατερίνη-Καβάλα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λάρισσα-Βόλο-Ιωάννινα. Ο Δήμος Σερρών και η Δημοτική επιχείρηση τιμά με Δίπλωμα τη συμφωνία του αρ.1, στις Σέρρες (1997) επίσης συνεργάζεται και με τη συμφωνική ορχήστρα της Hπείρου γράφοντας μουσική (όπερα).- Στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 28-11-2009  σε πρώτη εκτέλεση η συμφωνική ορχήστρα της Ακαδημίας με Μαέστρο τον Svilen Simeonov παρουσιάζει το έργο του de profundis και simfonia image. Στην Αθήνα στις 16-04-2011 στο Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» , δίνει συναυλία για πιάνο και τσέλο και παρουσιάζει τα έργα του: Fantasia no 1, The blow of a small animal I, II, Aquarella και  Aquarella II  (from  Walking alone) α’ εκτέλεση μαζί με έργα γνωστών συνθετών: (Nikos Skalkotas, Sergei Rachmaninoff, Saint Saens, Gabriel Faure, Giannis Constantinidis).

 

ΘΕΑΤΡΟ: Έχει γράψει μουσική για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: "Φρουτοπία" Ευγένιου Τριβιζά. Έχει συνεργαστεί επίσης με αρκετές θεατρικές ομάδες και συγγραφείς όπως Ξεν.Καλογεροπούλου (ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ), Λευτέρη Παπαδόπουλο. Στην Αθήνα στο Δήμο Ζωγράφου τιμάται με το α΄βραβείο μουσικής θεάτρου στο έργο: "ο γολγοθάς μια μοναχής και ανύπαντρης μητέρας". Στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Καλαμαριάς τιμάται με το α’ βραβείο σ’έναν κύκλο 6 παιδικών τραγουδιών. Συνεργάστηκε με τη Θεατρική σκηνή του πνευματικού κέντρου της μητρόπολης "Ο Άγιος Φώτιος" στην Κατερίνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, στο θέατρο Ράχης στην παράσταση: "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ –ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ -Το έργο του παρουσίασε η ΕΤ3, η ΝΕΤ, ΕΤ. Δίκτυο tv, 4E με συνεντεύξεις και συμμετοχές σε υπεύθυνα δημοσιογραφικά τραπέζια. Αθηναϊκά περιοδικά επίσης καθώς και μουσικολόγοι παρουσίασαν και πρόβαλαν το έργο του. -Είναι μέλος της ένωσης Ελλήνων μουσουργών και τα έργα του ακούγονται από το το Γ’πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και δημόσιας τηλεόρασης. -Το έργο του έχει παρουσιαστεί δύο φορές -κατόπιν προσκλήσεως- από το Τμήμα της Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους φοιτητές το 2004. -Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής αν. θεωρητικών και σύνθεσης-πιάνου σε Δημόσια Σχολεία και Ωδεία. Έχει παραδώσει επίσης σεμινάρια  σύνθεσης στο Ηπειρωτικό Ωδείο "ΤΣΑΚΑΛΩΦ".  

 

Έχει συγγράψει 4 βιβλία Μουσικής, τα οποία βρίσκονται στις βιβλιοθήκες πολλών μουσικών ιδρυμάτων παγκοσμίως ενώ τα πρωτότυπα χειρόγραφα βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα.

               e-mail:   xristos_dimakis@hotmail.com 

                     http://www.youtube.com/user/didimakis/featured